fbpx

Een betere versie van jezelf maken?

Ik hoor dat mensen wel eens zeggen. Ook de bekende ‘goeroes’ gebruiken die tekst wel. En dan besef ik: ze hebben het nog niet begrepen.

Want je bent al lang de beste versie van jezelf. Sterker nog: je bent perfect!

Wellicht voel je dat anders. Waarschijnlijk is dat omdat je perfecte zelf verstopt zit.

Overweeg eens waarom dat zo is. Wat in jou maakt dat jij jezelf niet perfect vindt zoals je bent.
Wellicht heeft het te maken met een algemeen standpunt over hoe je er uit moet zien. Of heb je een bepaalde route bewandeld waar je niet heel blij van wordt.

Ga eens bij jezelf na: wat mankeert er volgens jou aan jezelf dat jij jezelf niet ziet als perfect? Neem er even de tijd voor en lees dan daarna verder.

Oké, daar ben je weer. En?

Even een zijspoortje.

Als je de natuur goed bekijkt, dan is daar alles perfect. De constructies van bloemen en planten, hoe de natuur met elkaar samenwerkt, de dieren en het hele kringloopsysteem. Het zit gewoon perfect in elkaar. Alleen jij zou dat niet zijn?

Why?

Heb je wel eens overwogen dat je dat juist wel bent. En dat jouw prachtige JIJ, jouw ware zelf, verscholen zit onder lagen. Lagen van conditioneringen (hoe het heurt), van andermans verwachtingen, van gebeurtenissen , opvoeding, onderwijs en meningen van anderen die jou hebben gevormd tot wie je nu bent.
Maar… JIJ bent dat niet, die buitenkant. Jouw kern zit er onder. Ik vergelijk het wel eens met een ui. Tja😅. Maar zo inzichtelijk om uit te leggen dat deze lagen heeft voordat je tot het binnenste komt.

En dat is nu net de truc.

Als je dichtbij jezelf kunt zijn, dan heb je je perfecte zelf te pakken.
Dan kom je bij waar al jouw potentieel zit. Je power, je creatie, je plezier, je flow, rijkdom, JIJzelf.

Met kleine oefeningen kun je daar al komen. Met meditatie, yoga, muziek, wandelen in de natuur bijvoorbeeld. Even helemaal zijn met het niets (en tegelijk alles 😉 ), even geen andere prikkels. Probeer het eens! Bijvoorbeeld eerst een half uurtje per dag. En ervaar wat dit je brengt.

Ik voorspel je: ware rijkdom en heerlijke rust. Enjoy 😘