fbpx

Rijkdom, hoe zie jij dat?

Alles hebben wat je hartje begeert, maar niet de liefde hebben. Niet de vreugde voelen of echt gelukkig zijn. Wat zou jij kiezen, waar ligt jouw verlangen?

Steve Jobs (56) overleed op 5 oktober 2011 als miljardair met een fortuin van ca. 7 miljard aan alvleesklierkanker. Je hebt misschien enkele van zijn laatste woorden wel eens voorbij zien komen…
“In andere ogen is mijn leven de essentie van succes, maar afgezien van werk heb ik weinig vreugde. Uiteindelijk is rijkdom gewoon een feit van het leven dat ik gewend ben. Het moment dat ik op het bed lig, ziek en mijn hele leven herinner, realiseer ik me dat al mijn waardering en rijkdom die ik heb zinloos is in het gezicht van de naderende dood. Er is één ding dat je niet kunt hebben als het verloren is – LEVEN.”
Verwen jezelf goed en waardeer anderen
“Naarmate we ouder worden, zijn we slimmer en beseffen we langzaam dat het horloge van 30 euro en dat van 300 euro hetzelfde waard zijn: ze laten beide de tijd zien. Of we nu een handtas dragen ter waarde van 45 euro of van 4500 euro, de inhoud is hetzelfde. Of we nu rijden met een auto ter waarde van 150.000 of in een auto van 30.000: de weg en afstand zijn hetzelfde, we bereiken dezelfde bestemming.

“Je ware innerlijke geluk komt niet voort
uit de materiële dingen van deze wereld”
~Steve Jobs

Tips van Steve Jobs:

✦ Voed je kinderen niet op om rijk te zijn. Leer ze om gelukkig te zijn. Als ze op een gegeven moment groot zijn, zullen ze de waarde van dingen realiseren, niet de prijs.
✦Koester je familie, je echtgenoot, je vrienden… en behandel ze goed.
✦ En maak gebruik van de zes beste dokters ter wereld:

  • zonlicht
  • stilte
  • beweging
  • gezond eten
  • vertrouwen
  • familie en vrienden

Geluk niet buiten jezelf zoeken!

Geluk door materiële zaken is vaak een kortstondig moment van vreugde dat je niet lang vast houdt. Zeker kun je blij zijn met je dure auto of je dure merkkleding. Maar na een tijdje vervaagt dat gevoel en wordt het weer gewoon. Je gaat op zoek naar nieuwere versies. Beter, mooier, duurder. Dan wat, wie..? Met wie spiegel jij je? Heb je een status op te houden, vind je? Voel je de noodzaak om er mee te koketteren?

Hoe zou het zijn als je kunt leven zoals jij dat wilt?

Hoe zou het zijn als je geluk niet buiten jezelf hoeft te zoeken? Dat je gelukkig bent van jezelf. Om wie je bent. Met wie je bent. En natuurlijk ook om wat je hebt. Maar dat is een andere volgorde, snap je?
Want dan gaat het over liefde, vertrouwen, vreugde. Je lekker in je vel voelen, je leven leiden zoals jij dat graag wilt, leuke dingen doen met je dierbaren, van betekenis zijn, voldoening hebben in je werk. Dat is pas enorme rijkdom!

Creëer het!

Wij zijn ervan overtuigd dat dat jouw basis moet zijn. Want als jij je fijn voelt, gaat alles stromen. Jijzelf, je business, dingen die op je pad komen. Het is alsof het moeiteloos gaat. Je trekt aan wat bij je past en nodig hebt. En dan komen succes en materiële rijkdom automatisch ook. Want die zitten in dezelfde energie. Ontvangen, geven, delen. Het wordt er allemaal zoveel mooier door. Geluk en lekker in je vel? Begin bij jezelf.